Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Άμεσα λύσεις για το Χ.Κ. Παρνασσού ζητά ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας


Στο υπουργείο ανάπτυξης έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για την εύρυθμη λειτουργία του Χ.Κ.Παρνασσού τον φετινό χειμώνα ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας. Ο κος Πατσαντάρας μιλώντας στο lamiastar εκφράζει φόβους για απώλεια εισοδήματος στην ευρύτερη περιοχή αν δεν δρομολογηθούν άμεσα λύσεις και με δεδομένο τον ανταγωνισμό που έχει δημιουργηθεί από άλλες περιοχές που επίσης έχουν χιονοδρομικά.

Υπόμνημα Αναφορά της Οικολογικής Κίνησης Αντίκυρας "Η Άρτεμις"


Σας στέλνουμε υπόμνημα – αναφορά της Οικολογικής Κίνησης Αντίκυρας  « Η ΑΡΤΕΜΙΣ» προς όλους τους αρμοδίους φορείς, σχετικά με την έκθεση -  μελέτη του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ, που αποτυπώνει μετά από επί τόπου μετρήσεις την περιβαλλοντική επιβάρυνση τόσο των εδαφών της ευρύτερης περιοχής  όσο και των ιζημάτων του βυθού του κόλπου της Αντίκυρας από την πολύχρονη λειτουργία της βιομηχανίας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. Σημειώνουμε ότι ο λυσσώδης πόλεμος πολλών, με στόχο ...να αποσιωπηθούν τα ευρήματα της μελέτης,  απέβη μάταιος. 

Αν επιθυμείτε να λάβετε την μελέτη σε αρχείο pdf, παρακαλούμε στείλτε ονοματεπώνυμο, φορέα (εφόσον υπάρχει) και mail επικοινωνίας. Η ΄΄ΑΡΤΕΜΙΣ ΄΄ παραμένει στον αγώνα αθόρυβα, μεθοδικά και αποτελεσματικά!!!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ                                  
                 «Η ΑΡΤΕΜΙΣ»                                                               
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
                ΑΦΜ 998780647
            Αθανασίου Διάκου 06
                32012 ΑΝΤΙΚΥΡΑ
Αντίκυρα 26-09-2011
                                                                                                                                    Αρ. Πρωτοκ. 160

Προς Πίνακα αποδεκτών

Το δόλιο Δίστομο-Σπάνιο Δημοτικό τραγούδι ηχογραφημένο στην Αμερική


Ακούστε ένα ανατριχιαστικό τραγούδι για το Δίστομο. Τραγουδά ο Σταύρος Καλούμενος.
Στο όνομα του Αντώνη Σακελλαρίου,που παίζει με την ορχήστρα του Standard,F-9015.
Ο Αντώνης Σακελλαρίουήταν από την Αράχωβα.Έφυγε για τις ΗΠΑ σαν μετανάστης σε παιδική ηλικία. Στην συνέχεια, δουλεύοντας σε διάφορα μαγαζιά με ορχήστρες σε δύσκολα πόστα (Λάτζα και άλλες σκληρές δουλειές), έμαθε μουσική εμπειρικά και κατέληξε να διαπρέψει και να γίνει διευθυντής ορχήστρας.
Το δόλιο Δίστομο.m...

Παρνασσός: Απλήρωτοι και χωρίς ρεύμα οι εργαζόμενοι του Φορέα Εθνικού Δρυμού


Στα όριά τους έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι που καταγγέλλουν ότι είναι απλήρωτοι 18 μήνες τώρα...Όπως διαβάζουμε στο lamiastar.gr οι εργαζόμενοι λένε επίσης ότι δεν έχουν πληρωθεί οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις του Φορέα. Το ίδιο άσχημες είναι και οι συνθήκες εργασίας τους, αφού είναι πλέον χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο, ενώ αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο της έξωσης. Καλούν τους υπευθύνους του Φορέα να δράσουν στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις τους ώστε να γίνει και πάλι ενεργός ο Φορέας και συμπληρώνουν ότι επιφυλάσσονται, να ενημερώσουν και την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος. 

Κάντε υπομονή τους ζητά η πρόεδρος του Φορέα..

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Επιστροφή στις νίκες για τον Α.Π.Ο ΠΑΝΔΑΥΛΕΙΑΚΟ

«A.Π.Ο ΠΑΝΔΑΥΛΕΙΑΚΟΣ»
Ύστερα από μια κακή παρένθεση ο  Α.Π.Ο ΠΑΝΔΑΥΛΕΙΑΚΟΣ επιστρέφει στις νίκες με αντίπαλο την ΝΙΚΗ ΛΑΦΥΣΤΙΟΥ στο «Δημοτικό Στάδιο Αγ. Γεωργίου» κερδίζοντας με 2-1. Ένα παιχνίδι που κρίθηκε κυρίως στη δύναμη και στο πάθος για την νίκη.
Η ομάδα του κυρίου ΣΠΥΡΟΥ ΓΚΟΥΛΗ ήταν αυτή που έπαιξε καλύτερα και κέρδισε δίκαια. Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, προηγήθηκε στο 30΄ με τον ΚΟΤΣΙΛΗ  και διπλασίασε τα τέρματα της στο 39΄πηγαινοντας στο ημίχρονο προηγούμενη με 2-0. Το 2-1 πραγματοποιήθηκε στο 76΄του αγώνα. Η διαιτησία ήταν μέτρια σε ένα σχετικά σκληρό παιχνίδι.
Για ακόμα μια φορά όμως η ομάδα της ΔΑΥΛΕΙΑΣ δεν χάρηκε την νίκη όσο έπρεπε αφού ο αγώνας σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του παίχτη της  ΚΟΡΜΠΟΥ ΝΙΚΟΥ όπου χτύπησε στο 28΄του αγώνα στο κεφάλι, ύστερα από διεκδίκησης της μπάλας στον αέρα. Να ευχηθούμε περαστικά στον πολύπειρο αμυντικό και γρήγορα ξανά κοντά μας.  

Γιορτή Λαδιού στην Αράχωβα 29&30 Οκτωβρίου

πατήστε για μεγέθυνση

Parnassos Bike Event

Στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2011 θα διεξαχθεί διήμερος αγώνας ορεινής ποδηλασίας στον Παρνασσό, με έδρα το Πολύδροσο Φωκίδας, σε Mega Downhill και Cross CountryΓια τις δύο αυτές μέρες έχει εξασφαλιστεί χώρος 4 στρεμμάτων, εντός του χωριού, όπου θα εγκατασταθούν τα περίπτερα των χορηγών, η γραμματεία και άλματα freestyle.
Οι αγώνες θα ειναι διασυλλογικοί αλλά θα υπάρχει και δυνατότητα ΟΡΕΝ για αθλητές που δεν θα εχουν δελτίο. Στο Mega Downhill θα γινει ατομική χρονομέτρηση με προκριματικά το Σαββάτο 12 Νοεμβρίου κ τελικό την Κυριακή 13. Η διαδρομή θα ειναι το μονοπάτι 22 όπου εχουν γίνει πολλές βελτιοποιήσεις!
Το αντίτιμο συμμετοχής για κάθε αγώνα θα είναι 20 ευρώ  με δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο του χωριού Πολύδροσο καθώς και κουπόνια διατροφής για τον κάθε αθλητή.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

O Εορτασμός της Εθνικής Επετείου στο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011, θα τελεσθεί ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου στις κατά τόπους Δημοτικές και Τοπικές Ενότητες του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, ως κατωτέρω :
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
ΔΙΣΤΟΜΟ
Ώρα 7:30 π.μ.
Θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας.
Ώρα 9:50 π.μ.
Εμβατήρια.
Ώρα 10:15 π.μ.
Προσέλευση των Σχολείων στον Ιερό Ναό Αγίου                     Νικολάου Διστόμου.
Ώρα 10:30 π.μ.
Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.
Ώρα 11:00 π.μ.
Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων.
Ώρα 11:15 π.μ.
Εκφώνηση του πανηγυρικού από την κα. Μόσχου Δέσποινα, δασκάλα Δημοτικού Σχολείου Διστόμου
Ώρα 11:25 π.μ.
Κατάθεση Στεφανιών.
Ώρα 11:30 π.μ
Ένα Λεπτό Σιγή – Εθνικός Ύμνος.
Ώρα 11:35 π.μ
Παρέλαση στην Πλατεία Δανιήλ Γαμβρίλη ενώπιον Αρχών .
Τελετάρχης ορίζεται η κα Ζαμπάκη Ευθυμία, καθηγήτρια φυσικής αγωγής του Γυμνασίου- Λυκείου Διστόμου.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Το Δ.Σ του Δήμου Δ.Α.Α. αύριο στη συνεδρίαση στην Λιβαδειά


Με στόχο την καλύτερη διαχείριση των στερεών αποβλήτων για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων, οργανώνεται κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων Λιβαδειάς, Ορχομενού και Διστόμου-Αράχωβας–Αντίκυρας, αυριο Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 18.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Βοιωτίας.

Στην κοινή συνεδρίαση θα γίνει αναλυτική παρουσίαση σχεδίου που αφορά: 
1. τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών στην καθαριότητα, την ανακύκλωση, την λειτουργία των χώρων υγειονομικής ταφής και τον προγραμματισμό έργων και παρεμβάσεων καθώς και
 2. τη συνένωση των δύο φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Βοιωτίας που έχουν συσταθεί και λειτουργούν στις επαρχίες Λιβαδειάς και Θήβας. Θεωρούμε ότι το θέμα παρουσιάζει ευρύτερο ενδιαφέρον και καλούμε συμπολίτες και εκπροσώπους επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων να συμμετέχουν.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Το Δίστομο του Αργύρη Σφουντούρη


"Στο χέρι του παππού ο εγγονός βαδίζει κι ανάμεσά τους λείπει μια γενιά"... Αυτό είναι το Δίστομο του Αργύρη Σφουντούρη, ο οποίος θα βρίσκεται στην εκδήλωση που πραγματοποιούν στις 25 Οκτωβρίου, τα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη στο πλαίσιο της εθνικής επετείου του "ΟΧΙ".

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί. Ο Αργύρης Σφουντούρης, σχεδόν 4 ετών το 1944, επέζησε της κτηνώδους σφαγής των Γερμανών στο Δίστομο κατά την οποία έχασε τους γονείς του και άλλους 30 συγγενείς. Η ιστορία του αποτέλεσε το θέμα ντοκιμαντέρ του ελβετού Στέφαν Χάουπτ "Ένα τραγούδι για τον Αργύρη" (βραβείο κοινού 9ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης).

Η DIGEA έφτασε σε Άσπρα Σπίτια & Ιτέα


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος από την DIGEA στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη της μετάβασης στην εποχή της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Η DIGEA, η εταιρεία που συστάθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR, έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τόσο των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας καθώς και όποιων άλλων σταθμών προτιμήσουν τις υπηρεσίες της .

Το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου. Μέσα σε αυτές είναι τα Άσπρα Σπίτια και η Ιτέα



Τα 14 θέματα του Δ.Σ στις 26/10 του Δήμου Δ.Α.Α.


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σας προσκαλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 69 του Ν. 3582/2010, σε δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος στο Δίστομο, την 26η Οκτωβρίου 2011 ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:

Θέμα 1ο : Οικονομικός απολογισμός 3ου τριμήνου 2011 του Δήμου (Δήμαρχος)

Θέμα 2ο : Δημοτικά Τέλη (Δήμαρχος)

Θέμα 3ο : Αποκομιδή σκουπιδιών (Οικονομάκης Π.)

Θέμα 4ο : Βοήθεια στο Σπίτι (Β. Ζώη-Φανουράκη)

"Έφαγαν το ξύλο της αρκούδας" διαρρήκτες στο Δίστομο


Σύμφωνα με το portal.gr πριν λίγες μέρες δύο Αλβανοί ηλικίας 19 και 35 ετών μπήκαν σε σπίτι στο Δίστομο, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τη φασαρία που έκαναν. Ο 52χρονος μόλις αντιλήφθηκε τι συμβαίνει τους έριξε το "ξύλο της αρκούδας". Στη συνέχεια ειδοποίησε το αστυνομικό τμήμα Διστόμου, όπου αμέσως έφτασαν στο σπίτι οι αστυνομικοί. Εξετάζεται αν οι επίδοξοι ληστές εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες στην περιοχή.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Οι μαθητές του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας που βραβεύτηκαν απο την Eurobank


Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στη Θήβα, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Εύβοιας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 7.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.
Από τον Δήμο  Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας βραβεύτηκαν οι εξής μαθητές:

1. Δελήπαλτας – Ζιώβας Παναγιώτης από το Γενικό Λύκειο Άσπρων Σπιτιών
2. Γιαννακοπούλου Σπυριδούλα από το Γενικό Λύκειο Αράχωβας
3. Παντίσκας Λεονάρδος από το Γενικό Λύκειο Διστόμου
4. Σωτηρίου Διονυσία από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Αντίκυρας

Παρουσίαση βιβλίου την Δευτέρα στα Άσπρα Σπίτια


"Τα Σακιά", στο νέο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη, αντιστοιχούν στο προσωπικό χαμαλίκι στο οποίο όλοι μοιραία ως αχθοφόροι της ύπαρξης επιδίδονται. Βαρύ και σκοτεινό ψυχολογικό τοπίο που το διατρέχεις με συγκινητική αγωνία. Γλώσσα που ανταποκρίνεται με πληθωρική ευρηματικότητα στην ανάγκη να περιγραφούν οι απόκρημνες πλευρές της ζωής μας. Η παραβατικότητα, το έγκλημα, η βία και η ενοχή ως καταστάσεις και ως ιδιότητες αποδίδονται με χρωματική ακρίβεια καθώς φωτίζονται με τον προβολέα της υποδειγματικής μαιευτικής μαστοριάς της συγγραφέως. Βιβλίο για γερά νεύρα.
Με τα λόγια αυτά συνοψίζει ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης την αίσθησή του από την ανάγνωση του βιβλίου της Ιωάννας Καρυστιάνη. Την προσεχή Δευτέρα σας περιμένουμε στο εντευκτήριο του Εμβολίμου, στα Άσπρα Σπίτια, να συναντήσουμε την συγγραφέα.

Ιστορικό γεγονός για το ΧΚΠαρνασσού & για την ελληνική χιονοδρομία


Διεξήχθη με επιτυχία στις 14/10/2011 ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση των αναβατήρων του Χ/Κ Παρνασσού. Ο διαγωνισμός αφορούσε τους αναβατήρες Αφροδίτη, Βάκχο και Δία με συνολικό ποσό 17.000.000 ευρώ. Νικήτρια αναδείχθει τελικά η εταιρεία DoppelmayrΣύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η εταιρεία θα πρέπει να έχει παραδώσει το έργο σε 36 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σχετικής συμφωνίας. Σίγουρα αυτό είναι ένα μεγάλο και ιστορικό γεγονός, τόσο για το ΧΚΠ όσο και για την ελληνική χιονοδρομία, αφού μετά από πολλά χρόνια θα έχουμε στη χώρα μας ένα τόσο μεγάλο έργο που αφορά αντικατάσταση αναβατήρων. Σε λιγότερο από τρία χρόνια ο Παρνασσός και ειδικά τα Κελλάρια θα αποτελούν το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο Χ/Κ στην Ελλάδα! Πολλά συγχαρητήρια τόσο στη διοίκηση του βουνού όσο και στην ανάδοχο εταιρεία και η ευχή όλων μας είναι τώρα που έγινε η αρχή... να ακολουθήσουν κι άλλα! 

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ο Χρήστος Πάζης σε νυχτερινό σχήμα στην Αράχωβα

Ένα από τα μεγαλύτερα Αθηναϊκά ονόματα της νύχτας ο Χρήστος Πάζης θα είναι φέτος στην Αράχωβα όπου θα τραγουδάει σε νυχτερινό μαγαζί κάθε Σαββατοκύριακο. Την προηγούμενη βδομάδα βρέθηκε στην Αράχωβα ώστε να κλείσουν την συμφωνία με τον νέο επιχειρηματία.

Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και η Αράχωβα

Συμμετοχή στην γενική απεργιακή κινητοποίηση σήμερα 19 Οκτωβρίου θα έχουν όλα τα καταστήματα στην Αράχωβα δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στα μέτρα αυτά.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Δείτε ζωντανά σήμερα το Δ.Σ στο Δίστομο και ώρα 19:00





Δείτε ζωντανά την δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος στο Δίστομο, σήμερα και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω:

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Το Ποδηλατικό Πέρασμα του Παρνασσού διεξάγεται μετ' εμποδίων

Καλά τα νέα για το Χ.Κ.Παρνασσού

Καλά είναι τα νέα και για το Χ.Κ.Παρνασσού καθώς η κοινοπραξία Μεσόγειος Α.Ε. και Μόντε Νουλίκας Ο.Ε. ανέλαβε την διαχείριση λειτουργίας και υπηρεσίες συντήρησης για τρία έτη.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Τα 32 θέματα του Δ.Σ 17/10 στο Δήμο Δ.Α.Α.


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 69 του Ν. 3582/2010, σε δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος στο Δίστομο, την 17η Οκτωβρίου 2011 ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:


Θέμα 1ο : Αρχικός Ισολογισμός Εκκαθάρισης Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Διστόμου (Εκκαθαριστής)

Θέμα 2ο : Έγκριση Προϋπολογισμού Ν.Π.Δ.Δ. «Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας» (Δήμαρχος)

Θέμα 3ο : Έγκριση Ο.Ε.Υ. Ν.Π.Δ.Δ. «Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας» (Δήμαρχος)

Ποδηλατικό Πέρασμα Παρνασσού

Ποδηλατικό πέρασμα θα γίνει την Κυριακή 16/10/11 από Αράχωβα-Λιβάδι Παρνασσού-Αγόριανη-Σουβάλα-Δαδί-Βελίτσα. Οι ποδηλάτες θα κυμαίνονται από 30-50 άτομα. 

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Διευκρίνηση του Δημάρχου Δ.Α.Α. σχετικά με την καθυστέρηση δημοσιοποιήσεις των πόθεν έσχες του Δήμου

Μετά από χθεσινή ανάρτηση του ntefi σχετικά με την καθυστέρηση δημοσιοποιήσεις των πόθεν έσχες του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας "όπου ορίζει ότι ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και τα μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής σε κάθε δήμο είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου" γράφτηκε σύμφωνα με προχθεσινά δημοσιεύματα 10/10/11 από τα blogs
http://troktiko-blog.blogspot.com(http://troktiko-blog.blogspot.com/2011/10/blog-post_3855.html), http://www.aftodioikisi.gr(http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_ipourgeia/14894

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας διαψεύδει το δημοσίευμα λέγοντάς μας, ότι οι δηλώσεις των περιουσιακών καταστάσεων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου εδώ και ένα μήνα.

Οι"Νηστικοί Πράκτορες" στην Αράχωβα


H εκπομπή μαγειρικής του star με τη διεθνούς φήμης σεφ Ντίνα Νικολάου και τον γοητευτικό ηθοποιό Ιωσήφ Μαρινάκη ταξιδεύει στην Ελλάδα και συναντά νοικοκυρές στην κουζίνα τους. Εχθές ο Ιωσήφ Μαρινάκης εθεάθη στην Αράχωβα όχι όμως για μια απλή επίσκεψη αλλά για τα γυρίσματα της μαγειρικής εκπομπής. Όπως είπε και ο ίδιος θα δούμε στην τηλεόραση...

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Χάνουν ένα μισθό 41 υπάλληλοι του Δήμου Δ.Α.Α.


Στις προθέσεις της κυβέρνησης ήταν η περικοπή του κινήτρου απόδοσης, καθώς και όσων επιδομάτων «λειτουργούν» ως επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης ή ειδικής απασχόλησης. Η μηνιαία μείωση του κινήτρου απόδοσης είναι 50% για 41 υπαλλήλους του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-ΑντίκυραςΠρος το παρόν, από τα νέα φορολογικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, σε συνδυασμό με τη μείωση του κινήτρου απόδοσης κατά 50% και της αναδρομικής παρακράτησης της εισφοράς υπέρ της ανεργίας, ένας δημόσιος υπάλληλος με βασικό μηνιαίο μισθό 1.144 ευρώ και ετήσιο εισόδημα 22.500 ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει στο υπόλοιπο του έτους:
400 ευρώ, από την αλλαγή του αφορολογήτου ορίου
– 450 ευρώ, για την εισφορά αλληλεγγύης
– 412 ευρώ, από 3% υπέρ της ανεργίας
– 250 ευρώ, από τη μείωση του κινήτρου απόδοσης, δεδομένου ότι ο υπάλληλος είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Το κίνητρο απόδοσης από 57 ευρώ έως 100 ευρώ, αναλόγως με το επίπεδο εκπαίδευσης.
Συνολικά, οι απώλειες για τον υπάλληλο αυτό θα ανέλθουν στα 1.512 ευρώ για τους επόμενους πέντε μήνες ή περίπου το 16% των αποδοχών του για το διάστημα αυτό.

Αναφορά για τους σχολικούς συνοδούς στο Δήμο Δ.Α.Α από την Τσόνογλου

Μετά την επιστολή του Δημάρχου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Ιωάννη Πατσαντάρα http://ntefi.blogspot.com/2011/10/blog-post_1459.html?spref=fb σχετικά με την  αναγκαιότητα κάλυψης θέσης συνοδών για την μεταφορά των μαθητών μετά την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Στειρίου και την συγχώνευσή του με το Δημοτικό Σχολείο Διστόμου η Βουλευτής Βοιωτίας Βάσω Τσόνογλου με αναφορά της προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Α. Διαμαντοπούλου παρακαλεί να εξετάσει το θέμα του Δήμου και να προβεί στην πρόσληψη σχολικών συνοδών και την κάλυψη της απαιτούμενης δαπάνης. Ο Δήμος έχει εξαντλήσει όλες τις εναλλακτικές λύσεις και έχει οδηγηθεί σε προσωρινή λύση μέσω 2 εθελοντών-υπαλλήλων του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Ο Καστανίδης τα "χώνει" στον Δήμο Δ.Α.Α απαντά ο Πατσαντάρας

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και απευθύνθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας να ενημερωθεί αν όλοι οι δήμοι έχουν τηρήσει την υποχρέωση ανάρτησης στο διαδίκτυο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης. Τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν σταδιακά στο υπουργείο Εσωτερικών και εν συνεχεία εστάλησαν από τον υπουργό Χάρη Καστανίδη στη Βουλή, δείχνουν ωστόσο ότι πολλοί αιρετοί δεν έχουν ανταποκριθεί στην εκ του νόμου υποχρέωση δημοσιοποίησης της δήλωσης περιουσιακής τους κατάστασης. Αναφορικά είπε ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια αναφορικά με την υποχρέωση τους για τη δημοσιοποίηση της περιουσιακής τους κατάστασης ενώ σε ερώτηση που έγινε στον Δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Ιωάννη Πατσαντάρα για το αν θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο οι δηλώσεις των περιουσιακών στοιχείων απάντησε"Όταν συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο

Μεγάλη νίκη και για την ομάδα του Πανδαυλειακού


Δεύτερη νίκη για την  ομάδα της ΔΑΥΛΕΙΑΣ σε ισάριθμο αριθμό αγώνων. Η ομάδα του κυρίου ΣΠΥΡΟΥ ΓΚΟΥΛΗ ήταν καλύτερη σε όλο το παιχνίδι και κέρδισε σχετικά εύκολα στο γήπεδο της.

       Α.Π.Ο ΠΑΝΔΑΥΛΕΙΑΚΟΣ                          3
    Α.Ο ΕΛΙΚΩΝΑΣ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ                  0

Σκόραραν για την ομάδα της ΔΑΥΛΕΙΑΣΒΕΛΙΟΣ ΗΛΙΑΣ goal και ΔΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ  goal. Επόμενη αγωνιστική για τον Α.Π.Ο ΠΑΝΔΑΥΛΕΙΑΚΟΣ είναι στο «Δημοτικό Στάδιο Κοκκίνου» την Κυριακή 16/10 και ώρα 16:00 με τον ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Ημερίδα Ενημέρωσης για τον Εναλλακτικό Τουρισμό στην Αράχωβα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η    ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, το Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και το ΕΒΕ Βοιωτίας, διοργανώνουν ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος:
«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

που εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΄΄ Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα ΄΄ του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, στην Αράχωβα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πρώην Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας ( Παλιό Δημοτικό Σχολείο). 
Καλούνται να συμμετέχουν οι επιχειρήσεις του κλάδου του εναλλακτικού τουρισμού (επιχειρήσεις εστίασης, διαμονής, οργάνωσης ταξιδίων κλπ),  της ευρύτερης περιοχής.
Θα χαρούμε να μας τιμήσετε.

                                  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                                                      
             ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ                 


                      ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ